Monday, December 28, 2009

kisah winter 1

cuti winter telah bermula secara rasmi nye pada hari jumaat lepas..rasa macam hilang sume beban belajar bila cuti2 camni..macam sebiji batu yang besar atas paler tetiba hilang lenyap tanpa bayang..cewah...

so tanpa membuang masa,malam kamis tu jugok aku bergerak kluar dari ube bersama geng2 keteghaq,si puji tak bape krus,naingg si curl,dengan wan tu tri naik si civic klabu memulakan journey kluar dari bumi ube kota mandom menuju destinasi pertama,hiroshima..

kedebuk kedebak,start bertolak dalam pukul 10pm la lebih kurang..isi2 minyak sket,cari roti2 sket,masuk la kedalam highway sanyo tuh..habis segala gossip,crita baik and yang tak bape baik sume kuar..penat usus aku ketawa je sepnjg 3 jam perjalann tuh..nasib baik tak terberak ketawa banyak sangat..

tapi sebab kitorang gune navi iphone ja,memang bese r kalo terlajak sket dari arah sebenor..sedar2 ja dah kluar dari jalan yg sepatut nyer lalu..tapi bio pun salah jalan,ati tak boleh nebes(read:nervous) beb..so kitorang pun nyanyi lagu inul,dikocok kocok..



akibat nyer,masa makan nasi kerabu pun dalam pale otak aku asek bernyanyi lagu di kocok kocok ja..macam tak brape nice la bila laki mix macam aku nyanyi lagu macam itu..haha geli2..

pastu esok nye bangun trus pi makan okonomiyaki plok..okonimiyaki hiroshima ni lain sket dari tempat lain punye kat jepang ni sebab dia ada letak mee dalam tuh..lawak jugak la aku bila budak2 nih tergamam bila pelayan tu tanya nak letak mee jenis soba ke udon..gue dengan macho nye jawab nak mee jenis soba tnpa termangu2..

rupe okonomiyaki cecah sos maggi yang di bawa dari rumah

malam nye makan pasta dengan pizza style tabehodai..tabehodai ni kawan2,kita byar sekepuk duit,ha amek la ko nak melantak bape banyak la yang ko nak..masa takde limit..agak2 tong perut ko dah penuh,dah takde ruang nak sumbat pape lagi,ha baru la korang balik..tapi aku dok makan sejam lebih pun dah kenyang gilos dah..perut slim la kata kan..mengamal kan produk sendayu tinggi la kata kan..hehe..pdahal nak gemuksket,tapi tak naik2 plok..telur dadar berisi daging ketam


**salah satu usaha menaikkn berat badan ialah makan nasi 3 pot sehari..gilossss...

Thursday, December 24, 2009

cerita mingu ini

cerita 1:

sabtu lepas pi lepak starbuck..padahal dah bawa trun but nak gi main bola,tetiba terpegi starbuck plok..then pastu gi makan daging ikan paus plok lepas tuh..saje jer nak bagi duit aku keringgg..
sebelah kanan air starbuck tuh la daging ikan paus goreng

cerita 2:

ari rabu semalam ni jepang cuti umum..aku memang tataw cuti hape,tapi aku suka part cuti2 nih..

so selasa malam rabu tuh di adakan lah jamuan nabe,makann tradisi orang mata sepet(read:jepang punye olang)..nabe ni ala2 cam stimbot la..campur2,kasi campak sume jenis seafood dalam periuk,then makan ler pepanas tuh..sejuk2 makan benda pnas2 kan beshhh gilos..

sumber gambar:blog kak fith

teringat aku masa gi korea dulu makan benda nih,ala2 nabe gak la..sedap gilerrr benda ni gue cakap sama lu beb!!


cerita 3:

Mr X:ko ni aurat tutp,tapi rambut kaler..
aku:...............................................

cerita 4:

aku tataw la syndrome hape aku nih,tapi tiap kali arikhamis ja mesti bangun lambat..rini aku bangun pukul 9.padahal kelas start pkul 840..bangun2 ja jerit aduyai!!..

tapi dah lambat pun still sempat mandi dulu tuh,gedebak gedebuk pukul 930am jugak baru sampai kelas..kol 1010am kelas habis..aku datang tak sampai separuh kelas..haishhh pelajar cemerlang betul..

cerita 5:

ari ni aku start winter holiday..malam ni nak start trip dah..yeay!!aku maw kuar dari bumi ube..yeay!!

**kalau lah aku boleh bagitaw kepada kau di sana bahawa hubungan kau dalam bahaya..

Monday, December 21, 2009

protect our blind side

citer ni gue tengok semlm..mantop gilossss wei..based on extraordinary true story ni beb..cter psal org kulit hitam jadi anak angkat orang kulit putih yang hot malah sexy tetapi berbudi pekerti..

meh tengok trailer sket..

alah tak boleh nak embed r plok..aku bagi link trailer jela yer..


kalo korang jumpe vcd dy,ori ke x,aku memang sangat2 galakkn korang tengok..pasti tak mnyesal..kalo kata tak best,ha boleh tuntt balik hrga vcd tuh kat aku..tapi aku byr 10% jela dari hrga sebenar..hehe..nak tunggu yang aku donlod,tggu aku balik raya tahun depn la..aku bagi gmbr clear DVDrip+ada sub lagi..

tengok jangan tak tengok..

**rini takdelah pempuan tuh kat traffic light 7e..



Thursday, December 17, 2009

senyum x kering gusi

balik kelas penat tuh terus pi 7eleven yang dekat dengan uni nak beli roti..siap bakul penuh dengan daging burger,paratha,daun serai sume yang baru jer gue tempah kat internet..

lepas angkut 2 bungkus roti and tak lupe gue punye susu lembu kegemaran,cepat2 blah dari 7e tu sebab gue ksejukn..seyes sejuk gilos2..

depan 7e tuh ada traffic light..selaku penduduk jepang yang skema,gue terpksa lah berenti gak nak tggu lampu hijau yang ada gmbr org jalan tu jadi hijau..

dekat line depan sekali tuh ada kereta..anak gadis wei yang bawa..bulu mata lebat,rambut perang2 hitam..fuhhh gue ckap lu mantoppp wei..

tetiba dia cam berangan bila pandang kat aku..

aku senyum..

dia pun senyum..

aku nampak lampu traffic light dah hijau dah..masa dy senyum kat aku tuh,aku senyum balik,pastu aku tunjuk jari kat lampu isyarat depan dy tuh dah hijau..

pastu kan..pastu kan..dy macam tersenyum malu2 tersipu2..then tundukkan pale sket n trus blah..time nih gue rasa pehhhh,gue macho gilos..pastu memang stret r sampai rumah senyum ja tak berenti2..

gue rasa makcik2 yang dok melepak tepi jalan tuh sumemesti ingt aku gilos sebab senyum sorang2..

**8,7,6,5,4,3,2,1 ri lagi nak winter holiday

Tuesday, December 15, 2009

aku benci careless

arini ad exam kisou denki(basic electric)..exam di buat kat computer lab sbb jawab kat computer.kira tinggal masukkn jawapan ja la lepas kira sume kebenda alah tuh..

aku di bekal kan semalam dah stdy gilos2 denagn member2 seperjuangan melngkah masuk ke bilik komputer tuh n duduk sebelah curl.

bila on kan komputer,masuk password sume oke ja..then masa nak start tuh ,mouse xleh gune plok..angkat2 tangan lect x pandang aku plok..

si curl ajar gune keyboard ja...kira gune Tab2 jela..oke pastu dh login ke kertas soalan,masa nak start tuh tetiba tak leh plok..siot!!sume dah start jawab dah nih..

angkat tangan lagi..

lect tak pasan lagi..

haihhhh,aku pasrah and pi tuko komputer lain plok..

nak hidupkn,login sume tuh dah amek banyak masa aku..aduihhhh..dh setat kelam kabut dah..

jawb punye jwab sampai lah kat 2 soaln yang terakhir tuh..tengok2 cam tak sama langsung ja dengan ape yang ada dalam note lect..then try r buat2 sendri..fuhhh kuar jawapan..gembira tak terhengat la..rasa macam nak guling2 ja lompat2 gembira..

dah macam yakin tuh aku send jawapan aku tuh,and kuar dengan gembira nyer..then main cek2 jawapn dengan mmber aku,tetiba..

eh,nape lain??damn!rupenya aku salah kira..siot salah 2 soaln dah..

time ni tak terkira lah berapa banyak mulut aku asek cakap shit,damn..geram wei!!penat ja aku kira pnjg2,last2 step camtuh salah..aku dah hilang 14 markah oke..full mark 70 sebab ni exam mid sem kali ke 2..bukan sket wei..nnti final lagi r payah..aku bukan paham sangat pun subjek tuh..

haihhh,aku asek careless ja kira2 nih..nasib baik aku tak jadi doktor..kalo tak,tak pasal2 ja aku tertinggal gunting dalam perut orang..tapi kalo jadi doktor sakit puan best gak..haha,gatal!

**tak sbar nak tggu cuti musim sejuk..

Sunday, December 13, 2009

warkah untuk ibu di hari lahir mu


Yamaguchi-Ken,Ube-Shi
Higashi Kaji Gaeshi,
*****************
*****************
Room 205
Jepang


assalamualaikum ibu..

ape kabar?semoga ibu dalam keadaan sihat sentiasa..abang di sini juga dlam keadaan sihat sentiasa.cuma cuaca yang sedikit sejuk nih kadang kala membuat kan abang selsema sedkit..

tujuan abang menulis warkah ini adalah untuk mngucapkan selamat ari lahir kepada ibu..semoga ibu sentiasa dalam keberkatan Allah Taala,di panjang kan umur,di murahkan rezeki,dan sentiasa berbahagia selalu..

abang minta maap kerana tiada hadiah atau sambutan hari jadi yang dapat di berikan kepada ibu di hari lahir mu ini kerana jarak kita yang beribu batu..semoga dirimu sentiasa ceria walaupun tanpa kehadiran abang di hari jadi mu ibu ini..

ibu,abang ingin mngucapkan jutaan terima kasih kerana melahirkan ku dulu..terima kasih tuk segalanyer..

selamat hari lahir ibu..lap u mam ber beri beri mac

anakmu yang jauh,
Xamu
(Mohd Asnizam Bisri)

**fuhhh lama tak buat karangan..




Thursday, December 10, 2009

U.K.M(Ube Kota Mandom)

lately aku stress..

lately aku cepat giler marah..

lately aku malas nak layan orang..

lately aku malas nak campur orang..

lately aku dook mngunci pintu umah and duduk sorg2 je dlam umah..

lately aku asek tak leh buat exam ja..

lately aku asek xleh buat ensyu c(subjek soaln2 application control) ..

lately aku kuat giler mencarut..damn betul la..ha mncarut lagi..

lately aku asek makan ikan ja..ikan salmon masak tumis,ikan patin masak lemak,sushi..

huh,lambat nyer nak cuti musim sejuk..aku maw keluar dari U.K.M(Ube Kota Mandom)..aku maw bersronok main snowboard..aku maw jalan2..arghhh damn!

ayam tandori sekilo ayam

**treat people the way you want to be treated

Friday, December 4, 2009

sushi udang goreng

ha,ritu ada beberapa orang comment pasal sushi kan baru aku teringat nak citer psal sushi.

sushi mknan jepang kan,tapi tahun lepas seingat aku 3 kali ja pi makan sushi..yg pertama tu sebab senior nak balik msia dah grade.tradisi bebudak u aku sape dah grade sebelum balik kene semua belanja semua bebudak msia kat cni..ha,time ni lah nak ketuk habis2 duit senior..

kali kedua tu memang sebab nak makan susshi,n kali ke tiga sebab baru balik mana entah,pastu saje nak melepak makan ringan2..

kesimpulan nye dlu aku memang tak suka makan sushi..

then start tahun ni aku jadi suka makan sushi..tiap2 mnggu pergi msalah nyer tuh..maybe sebab yang ni aku makan sedap gilos..bawah ni fevret aku,sushi udang goreng..

ebi furai sushi

yang ni plok di panggil syouyu..lebih kurang cam kicap lah rasa nyer,tapi lagi sedap..makan sushi cecah benda alah ni la..


ada bebrapa lagi gambar sushi yang aku sempat snap,meh jom layannnnnzzz..

sushi kat sini seyes sedap gilossss,sehingga menjilat chopstik(makn x guna tngan)..blik msia nnti kompom aku dah tak makan sushi sebab tak sedap..pdahal dulu seblum datang sini dlu main tibai ja sushi jusco tuh,siap bawa masuk pi tengok wayang tu tak boleh blah..orang dok makan popcorn tengok wayang,aku dok makan sushi,minum air tin beli kat jusco..uishhh,gue rindu msia lah..

harga sepinggan 126 yen..tu aku makan sket tuh 10 pinggan,bese berbelas2 gak lah..dah 1260yen minimm sekali makan..bengkok ler aku camni kalo hobi makanbenda ni berterusan..bila nak start kumpul duit nak beli kreta ni weiiii zam wei..tapi takpa,makan duit jangan berkira(aceceh hati memujuk)..

aku tak taw lah nape,tapi aku suka dok depan pakcik yang tengah buat sushi tuh..aku suka tengok dia buat sushi(bukan suka pakcik tuh).rasa cam tenang ja tengok dia senyum ja buat sushi tuh..dah lah muka cam pakcik melayu..ala,muka cam pakcik melayu bawa honda c70 pepagi pakai kopiah lepak warong order roti canai denga kopi tuh..seriusss gue tak tipu wei..

entah2 dia orang melayu merantau ke sini kot?pakcik ada anak perempuan tak?

Tuesday, December 1, 2009

pelajar cemerlang gi cafe time kelas

ari ini ari selsa..haish tu pun nak gue bagitaw ke ari ape..kelas aku start pukul 1020..oyeah oyeah leh bangun lambat..ni jelah 1 1 nye ari yang aku leh bangun lambat..kalo tak ari2 bontot gue beku sejuk2 pi kelas pukul 8 lebih..

kelas pertama aku rini ouyou butsuri 2(fizik gunaan 2).giler nama nye klasik giler bila di melayu kan..

salin punye salin nota,haishhh,ape yang aku salin nih,macam tidak berkepahaman ja..gue pandang mmber gue,si naingg..dy ckp bosan,aku pun ajak dia pi makan kat cafe..mentang2 cafe sebelah kelas tu ja..maklum lah kelaran bangun lambat pagi tadi..

kitorang pi keluar dewan kuliah tu stret pi cafe dengan tanpa bersegan silu..maapkan kami lecture.. my meal

ha amcam?beshh x tengok makanan orang jepang..mana lah dyrang tak hidup lama,korang tengok lah maknn dyrg tuh..berkhasiat habis..kalo aku kene duduk hostel yang tak da dapur nak masak,confrm aku makan mknn camni ari2..bertambah kurus lah aku yang memang tinggal tulang ja nih..

aku teringin lah nak makan gulai lemak cili api kat cafe sini..meh mai sini sape yang berminat nak jadi orang cafe aku nih..

Monday, November 30, 2009

sambutan entry ke 100


sempena entry aku yang ke 100,aku nak mulakan hidup baru,eh bukan,blog berwajah baru..

layout gue dah tuko,gambar kasi yang lebih macho,nama blog pun dah tukar,nama kasi yang mirip2 nama sebeno gue..

hope u all enjoy la walaupun kadar kemerepekan gue tetap sama..entry merapu sudah pasti...

tq blog yang selalu menjadi mangsa gue meluahkan perasaan,berkongsi suka duka,aceceh..nak upah ape blog?eskem nak?

Thursday, November 26, 2009

raya eidul adha

huh,terkjut aku esok raya..tetiba ja raya..huh,sempoi.kantoi la xtaw pasal kalendar islam..ish3..

so tadi adlah sket takbir2 kan,sama tadarus2 sket,smbil2 pengisian sket..tadi masa ramai2 biasa ja rasa..tetiba balik umah dengar takbir kat imeen sorg2 rasa sayu la plok teringatkan mak ayah n family aku..yela,sape ja yang ada kat umah sekrang nih..cuma ibu,ayah,jerin n zatie ja..awie x balik sebab tengah SPM..kalo raya aidil fitri pun camni maw meraung mak aku nangis sorang..huhu..

so,aku nak ucapkan lah sket selamat hari raya aidil adha..makan daging korban tuh jangan lupe kami2 yang jauh nih..cewahhhhh..jauh lah sngat..

side note;sabtu nak gi makan burger ikan buntal..kasi saiz big mac punye~~

sempena esok raya

Sekadar ingatan bagi yang ingin beringat…
Pada suatu senja yang lenggang, terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-huyung. Pakaianya yang serba hitam menandakan bahwa ia berada dalam dukacita yang mencekam. Kerudungnya menagkup rapat hampir seluruh wajahnya. Tanpa hias muka atau perhiasan menempel di tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan roman mukanya yang ayu, tidak dapat menghapus kesan kepedihan yang tengah meruyak hidupnya. Dia melangkah terseret-seret mendekati kediaman rumah Nabi Musa a.s.

Diketuknya pintu pelan-pelan sambil mengucapkan uluk salam.Maka terdengarlah ucapan dari dalam “Silakan masuk”.. Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus merunduk. Air matanya berderai tatkala ia berkata, “Wahai Nabi Allah.. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya.

“Apakah dosamu wahai wanita ayu?” tanya Nabi Musa a.s. terkejut. “Saya takut mengatakannya. “jawab wanita cantik. “Katakanlah jangan ragu-ragu!” desak Nabi Musa.Maka perempuan itupun terpatah bercerita, “Saya… telah berzina. “Kepala Nabi Musa terangkat,hatinya tersentak. Perempuan itu meneruskan, “Dari perzinaan itu saya pun… lantas hamil. Setelah anak itu lahir,langsung saya… cekik lehernya sampai… tewas,” ucap wanita itu seraya menangis sejadi-jadinya. Nabi Musa berapi-api matanya. Dengan muka berang ia mengherdik, “Perempuan bejad, enyah kamu dari sini! Agar seksa Allah tidak jatuh ke dalam rumahku karena perbuatanmu. Pergi!”… teriak Nabi Musa sambil memalingkan mata karena jijik.

Perempuan berwajah ayu dengan hati bagaikan kaca membentur batu, hancur luluh segera bangkit dan melangkah surut. Dia terantuk-antuk keluar dari dalam rumah Nabi Musa. Ratap tangisnya amat memilukan. Ia tak tahu harus kemana lagi hendak mengadu. Bahkan ia tak tahu mau dibawa ke mana lagi kaki-kakinya. Bila seorang Nabi saja sudah menolaknya, bagaimana pula manusia lain bakal menerimanya? Terbayang olehnya betapa besar dosanya, betapa jahat perbuatannya. . Ia tidak tahu bahwa sepeninggalnya, Malaikat Jibril turun mendatangi Nabi Musa. Sang Ruhul Amin Jibril lalu bertanya, “Mengapa engkau menolak seorang wanita yang hendak bertaubat dari dosanya? Tidakkah engkau tahu dosa yang lebih besar daripadanya.

Nabi Musa terperanjat. “Dosa apakah yang lebih besar dari kekejian wanita pezina dan pembunuh itu?” Maka Nabi Musa dengan penuh rasa ingin tahu bertanya kepada Jibril. “Betulkah ada dosa yang lebih besar daripada perempuan yang nista itu?”

” Ada !” jawab Jibril dengan tegas. “Dosa apakah itu?” tanya Musa kian penasaran.”Orang yang meninggalkan sholat dengan sengaja dan tanpa menyesal. Orang itu dosanya lebih besar dari pada seribu kali berzina”.Mendengar penjelasan ini Nabi Musa kemudian memanggil wanita tadi untuk menghadap kembali kepadanya. Ia mengangkat tangan dengan khusuk untuk memohonkan ampunan kepada Allah untuk perempuan tersebut.

Nabi Musa menyadari, orang yang meninggalkan sembahyang dengan sengaja dan tanpa penyesalan adalah sama saja seperti berpendapat bahwa sembahyang itu tidak wajib dan tidak perlu atas dirinya.
Berarti ia seakan-akan menganggap remeh perintah Tuhan, bahkan seolah-olah menganggap Tuhan tidak punya hak untuk mengatur dan memerintah hamba-Nya. Sedang orang yang bertobat dan menyesali dosanya dengan sungguh-sungguh berarti masih mempunyai iman di dadanya dan yakin bahwa Allah itu berada di jalan ketaatan kepada-Nya. Itulah sebabnya Tuhan pasti mau menerima kedatangannya. (Dikutip dari buku 30 kisah teladan – KH Abdurrahman Arroisy

Dalam hadis Nabi SAW disebutkan : Orang yang meninggalkan sholat lebih besar dosanya dibanding dengan orang yang membakar 70 buah Al-Qur’an, membunuh 70 nabi dan bersetubuh dengan ibunya di dalam Ka’bah.

Dalam hadis yang lain disebutkan bahwa orang yang meninggalkan sholat sehingga terlewat waktu, kemudian ia mengqadanya, maka ia akan disiksa dalam neraka selama satu huqub.Satu huqub adalah delapan puluh tahun. Satu tahun terdiri dari 360 hari, sedangkan satu hari diakherat perbandingannya adalah seribu tahun di dunia. Demikianlah kisah Nabi Musa dan wanita pezina dan dua hadis Nabi, mudah-mudahan menjadi pelajaran bagi kita dan timbul niat untuk melaksanakan kewajiban sholat dengan istiqomah.

Monday, November 23, 2009

tetiba hiroshima





budak u aku suke buat kje giler..ye x tipu..termasuklah aku sekali ekceli..tapi ekceli aku suka buat keje giler camni..tapi nnti mesti member aku yang dok kat tempat tuh majok dengan aku sebab x bgtaw pun dtang..huhu..

mnggu ni jepang 3renkyu(cuti 3 ari berturut).tapi aku xtaw lah cuti ari ni cuti ape,tapi aku main tibai ja..

jumaat malam sabtuh lepas,dalam pukul 10 lebih lepas balik makan dok ngadap laptop nak tggu nur kasih kuar,tetiba ad cdgn nak pi hiroshima..bincang2 sket x sampai 5 mnit,calling2 sket,trus pi..ha,kan gilos tuh..ingt hiroshima tuh dekat ka..jauh wooo..beratus kilometer tuh..

wlaupun ad prob2 sket,card etc+navi kete x leh gune la(rupenya kete odyysey punye tempat cucuk rokok tuh mmg rosak),tapi perjlnn sume selamat alhamdulillah..bertolak dalam pukul 1130pm,kol 1 lebih dekat pukul 2 pagi tuh sampai lah kat hiroshima memorial park tuh..sepnjang perjalann tuh terpaksa lah berbual mngumpat segala bagai sebab radio rosak..ada ke terpaksa mngumpat?

senang cter,kita lyn gmbar jela..aku xdok masa nak taip pnjg2 nih.. bz2..huk3

yang trkuar tuh bukan boxer oke,tuh baju tshirt ak oke..x larat aku nak sexy sejuk2..

kalo pi siang jagan harap dapat amek gmbr camni..orang ramai gilos..


sumer gambar skema je..ekceli kat cni gelap giler dah..tapi nasib baik pakai kmera dlsr si amer tuh,gambar mantop gak r.kalo pakai kmera cikai hmba,alamat amek gambar ala2 mamat negro jela sumer..lagpon sumer ksejukan tuh sebab suhu 8c je time tuh..gilos..

pastu balik tuh pi umah SD makan nasi kerabu dy memasak dalam keadaa mamai..hehe..btw tq a lot..sedap^_^..kepada sara kalo dy baca la kan,tapi aku rasa dy x baca,kami ad tinggal sket "buah tangan" kat umah ko..hik3..

side note:nasib baik mggu depan skoler masuk..minus 10000yen mode~

Thursday, November 19, 2009

jumpe saya setengah jalan

selamat tghari yang mendung gundah gelana bersejuk2 kan sampai gue kene pakai baju tebal n glove nak gi sekolah..ciss ko musim sejuk..

rini gue ad 2 paper wei tuk mid sem..paper fluid alhamdulillah r,pastu paper dynamic of machinery plok..yg ni paling gue panas gue cakap sama lu olang..gue dah jawab elok dah walaupun x suma,rupe nye lepas pekse baru taw tersalah symbol..ciss ciss cisss salah semua soaln tuh..dah lah ada 2 soaln ja..uwaaa!!!

cam bese jom layan sat lagu ar ini..



side note:rini kasut onitsuka gue sampai..oyeahhh!!i love u onitsuka@@

Wednesday, November 18, 2009

spm 2009

esok bermula nyer exam spm 2009..teringat dulu time malam ni lah aku tepon ibu aku suh datang lwat aku kat sekolah sebab aku berdebar giler tak boleh stdy..cian ibu siap pnjam kete pakcik aku nak p mlawat aku memalm..takpa ibu,alhamdulillah pengorbanan ibu tu berbaloi..tenkyu ibu,muahhh3!!

tetiba lari tajuk..ha,esok bermula nyer spm 2009 n slah 1 calon nye adalah adk aku.so kepada adik ak,awie(padahal dy xbaca pun blog aku),aku nak ucapakn selamat menjawab dengan tenang,jangan gelabah,and do the very best oke..ingat,spm ni permlaan kepada masa depan...n hanya pelajaran lah yang dapat mngubh nasib keluarga kita..

Ya Allah,mudah kan lah adik aku menjawab peperiksaan dan semoga dia mendapat keputusan yang cemerlang dalam spm,aminnnn...

ha,pastu kat bwah ni ada jadual spm tuk hangpa sumer tengok2 ya..penat aku cari kat pakcik google..huh

Rabu 18 Nov 2009
08.00 – 10.15 Bahasa Melayu 1
11.00 – 12.00 Sejarah 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 16.30 Bahasa Melayu 2

Khamis 19 Nov 2009
08.00 – 09.45 Bahasa Inggeris 1
10.30 – 12.45 Bahasa Inggeris 2
14.00 – 16.30 Sejarah 2

Jumaat 20 Nov 2009
08.00 – 09.15 English for Science and Technology 1
10.00 – 11.00 English for Science and Technology 2 (Aneka pilihan)

Isnin 23 Nov 2009
08.00 – 09.15 Mathematics 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Mathematics 2
14.00 – 16.30 Information And Communication Technology 1

Selasa 24 Nov 2009
08.00 – 10.00 Pendidikan Islam 1
08.00 – 10.30 Pendidikan Moral 1
14.00 – 15.40 Pendidikan Islam 2
14.00 – 16.30 Bible Knowledge

Rabu 25 Nov 2009 *MAUT!
08.00 – 10.00 Additional Mathematics 1
14.00 – 16.30 Additional Mathematics 2

Isnin 30 Nov 2009
08.00 – 10.00 Pengajian Keusahawanan 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Awam 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik 2
08.00 – 10.30 Teknologi Kejuruteraan 2
08.00 – 10.30 Biology 2
08.00 – 10.30 Pengeluaran Tanaman 1
11.00 – 12.15 Biology 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.15 Pengajian Keusahawanan 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 1
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Awam 1
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik 1
14.00 – 15.30 Teknologi Kejuruteraan 1
14.00 – 15.30 Biology 3 (Amali Bertulis)

Selasa 1 Dis 2009
08.00 – 09.15 Prinsip Perakaunan 1(Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Prinsip Perakaunan 2
14.00 – 16.30 Literature in English
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Melayu
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Cina
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Tamil

Rabu 2 Dis 2009
08.00 – 09.15 Science 1 (Aneka Pilihan)
08.00 – 09.15 Applied Science 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Science 2
10.00 – 12.00 Applied Science 2
14.00 – 15.15 Pendidikan Seni Visual – Teori Seni 1 (Aneka Pilihan)

Khamis 3 Dis 2009
08.00 – 09.15 Physics 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Physics 2
14.00 – 15.30 Physics 3 (Amali Bertulis)

Jumaat 4 Dis 2009
08.00 – 11.00 Pendidikan Seni Visual – Seni Halus 2

Isnin 7 Dis 2009
08.00 – 09.15 Ekonomi Asas 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.00 Ekonomi Asas 2
14.00 – 16.30 Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah 1

Selasa 8 Dis 2009
08.00 – 09.15 Chemistry 1 (Aneka Pilihan)
08.00 – 09.15 Additional Science 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Chemistry 2
10.00 – 12.30 Additional Science 2
14.00 – 15.30 Chemistry 3 (Amali Bertulis)
14.00 – 15.30 Additional Science 3 (Amali Bertulis)

Rabu 9 Dis 2009
08.00 – 09.15 Perdagangan 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.00 Perdagangan 2
14.00 – 16.30 Reka Cipta 1

Khamis 10 Dis 2009
08.00 – 10.30 Tasawwur Islam 2
11.00 – 12.15 Tasawwur Islam 1
14.00 – 16.30 Pendidikan Muzik 1
14.00 – 16.30 Lukisan Kejuruteraan 1

Isnin 14 Dis 2009
08.00 – 10.30 Bahasa Arab Tinggi 2
08.00 – 10.30 Bahasa Perancis
08.00 – 11.00 Bahasa Punjabi
08.00 – 10.15 Bahasa Cina 2
08.00 – 10.15 Bahasa Tamil 2
11.00 – 12.15 Bahasa Arab Tinggi 1
11.00 – 12.45 Bahasa Cina 1
11.00 – 12.45 Bahasa Tamil 1
14.00 – 16.30 Bahasa Arab Komunikasi 1
14.00 – 16.30 Bahasa Iban

Selasa 15 Dis 2009
08.00 – 10.00 Geografi 2
11.00 – 12.15 Geografi 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.30 Sains Pertanian 1
14.00 – 15.00 Ekonomi Rumah Tangga 1 (Aneka Pilihan)

Rabu 16 Dis 2009
08.00 – 10.30 Pendidikan Syari’ah Islamiah 2
08.00 – 10.30 Pengetahuan Sains Sukan 2
08.00 – 10.30 Pembinaan Domestik 1
08.00 – 10.30 Membuat Perabot 1
08.00 – 10.30 Kerja Paip Domestik 1
08.00 – 10.30 Pendawaian Domestik 1
08.00 – 10.30 Kimpalan Arka dan Gas 1
08.00 – 10.30 Menservis Automobil 1
08.00 – 10.30 Menservis Motosikal 1
08.00 – 10.30 Menservis Peralatan Penyejukan dan Penyamanan Udara 1
08.00 – 10.30 Menservis Peralatan Elektrik Domestik 1
08.00 – 10.30 Rekaan dan Jahitan Pakaian 1
08.00 – 10.30 Katering dan Penyajian 1
08.00 – 10.30 Pemprosesan Makanan 1
08.00 – 10.30 Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut 1
08.00 – 10.30 Asuhan dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak 1
08.00 – 10.30 Gerontologi Asas dan Perkhidmatan Geriatrik 1
08.00 – 10.30 Landskap dan Nurseri 1
08.00 – 10.30 Akuakultur dan Haiwan Rekreasi 1
08.00 – 10.30 Tanaman Makanan 1
08.00 – 10.30 Seni Reka Tanda 1
08.00 – 10.30 Hiasan Dalaman Asas 1
08.00 – 10.30 Produksi Multimedia 1
08.00 – 10.30 Grafik Berkomputer 1
08.00 – 10.30 Teknologi Binaan 1
08.00 – 10.30 Prinsip Elektrik dan Elektronik 1
08.00 – 10.30 Pemesinan Berkomputer 1
08.00 – 10.30 Penyejukan 1
08.00 – 10.30 Automotif Kenderaan 1
08.00 – 10.30 Kimpalan Arka 1
08.00 – 10.30 Fundamentals of Programming 1
08.00 – 10.30 Membuat Pakaian 1
08.00 – 10.30 Roti Dan Masakan Yis 1
08.00 – 10.30 Persolekan 1
08.00 – 10.30 Pengajian Perkembangan Kanak-Kanak 1
08.00 – 10.30 Penyediaan Masakan Barat dan Timur 1
08.00 – 10.30 Aplikasi Komputer Dalam Perniagaan 1
08.00 – 10.30 Hortikultur Hiasan dan Landskap 1
08.00 – 10.30 Kejenteraan Ladang 1
08.00 – 10.30 Pengurusan Ladang 1
11.00 – 12.00 Pengurusan Makanan 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.00 Pengajian Pakaian 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pengajian Agroteknologi 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pengetahuan Sains Sukan 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pendidikan Syari’ah Islamiah 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 16.00 Sains Pertanian 2
14.00 – 16.00 Pengajian Agroteknologi 2
14.00 – 16.00 Pengurusan Makanan 2
14.00 – 16.00 Pengajian Pakaian 2
14.00 – 16.00 Ekonomi Rumah Tangga 2
14.00 – 16.30 Bahan Binaan 1
14.00 – 16.30 Aplikasi Elektrik dan Elektronik 1
14.00 – 16.30 Amalan Bengkel Mekanikal 1
14.00 – 16.30 Penyamanan Udara 1
14.00 – 16.30 Automatif Elektrik dan Diesel 1
14.00 – 16.30 Kimpalan Gas 1
14.00 – 16.30 Programming and Development Tools 1
14.00 – 16.30 Pola Pakaian 1
14.00 – 16.30 Patisserie 1
14.00 – 16.30 Dandanan Rambut 1
14.00 – 16.30 Perkhidmatan Awal Kanak-Kanak 1
14.00 – 16.30 Penyajian Makanan dan Minuman 1
14.00 – 16.30 Perakaunan Perniagaan 1
14.00 – 16.30 Teknologi Pejabat Perniagaan 1
14.00 – 16.30 Pengeluaran Ternakan 1

side note:dapat jugak merasa post panjang2 di kala berbizi..walhal kopi pes ja pon..alahai..~~

Sunday, November 15, 2009

masa2 yang sukar

aku sedang melalui masa2 yang sukar sebagai seorag pelajar kejuruteraan..

essemen,report,presentsn,exam 3 subejk major dalam semnggu pasti buat aku tak tido malam..

doakan aku kalian..

banyak crita2 basi yang ak nak kongsi dengan kamu semua,crita aku pegi kouyoumi(tengok daun luruh),crita balik msia,crita raya,banyak lagi r..walaupun basi dah berkulat,aku nak crita gak nanti..

side note:wei bila aku nak ada masa nak tulis post pnjg2 ni wei....

Tuesday, November 10, 2009

bosan di kelas

iphone ku berbunyi tadi masa ngah kelas sebab aku buka game..kuat giler wei dalam kelas yg super penuh tuh..gilos malu giler aku..lect pun senyum ja tgk aku..

hamek aku,sape suh rasa bosan dan seterus nye tngn mula gatal nak main game kat i phone..hihi..

note:sok aku ada 2 paper tuk mid sem..doakn aku kalian~

Thursday, November 5, 2009

makcik cleaner

sem ni aku punye projek adlah membuat robot..kitorg di bhgi2 dalam kumpulan..1 kumpulan dalam 3 orang r..nanti akhir sem kan,ad pertandingan antara group2.sape punye group yang leh sampai hjung trek,group dy menang..tapi bukan sennag wei,trek dy bukan stret,penuh caabaran n pancaroba wei..so kne pandai2 r setting bentuk robot,main2 sket sensor,programng tu dh confirm..pehh..nasib baik lah aku memang minat bab2 robot nih..

ha rini group aku ada discssn psal robot2 ni gak la..kitorang buat kat dalm dewan kuliah r..dewan tu 0 ja,tengah xde kelas..

ha,yang ni baru nak masuk cter..apela mukaddimah punye panjang tapi takde mngena pun dengan ape isi yang aku nak tulis..aduyai..

sebenr nyer aku nak cter psal prosuder makcik2 cleaner bersihkan dewan kuliah aku nih..

1 group tuh dalam 5 hngga 6 org r..mula2 dia akan mintak izin kita dulu nak bersih kan dewan tuh..sopan giler wei cleaner makcik2 jepun nih..kalo kat msia,jangan harap dia nak mntak izin,silap2 ko kene halau kuar..tol x??haa...

bila kita dah bagi izin,then makcik2 tu akan cek bawah meja..kan bawah meja kan ada tempat cam letak barang kan..ha,dyrg cek r kalo ada sampah2 ka,ada barang tertinggal ka..then sebab meja bese nye kat dewan kuliah uni aku nih ad 3 row,3 orang amek vakum,stiap sorang amek 1 row..then lagi 3 orang gi lap meja..dyrang buat dari belakang trus sampai kedepan..

bila yang mkcik2 yang lap tu dah siap lap meja,sorang akan lap white board.then sorang akan masukkn smph2 dalm plastik,sorang lagi ganti pemadam white board.baru aku taw rupenye kan pemdam white board kat kelas kuliah nih dyrg akn ganti tiap kali bersihkn kelas.dah ready yang dh siap di bersihkn,tinggal ganti yang dh kotor tu je..bila ada yang dah siap,trus move on ke kelas kuliah lain,takde nak tggu sampai yang lain siap..

tetiba aku kagum..macm tengok persembhn teater..laju giler wei buat kje..tepuk tangan sket jom ramai2..

gilos bersystem org jepun..tu baru cleaner,leh bayang tak system dyrg kat kilang?cuak siotttt klo nak kej kt cni..hihi..

side note:punye la takde idea,mkcik cleaner pun jadi ja buat topic..jom dengar lagu nih..

Wednesday, November 4, 2009

trust


trust is like a vase
once it's broken,
though you can fix it
the vase will never be same again

Sunday, November 1, 2009

s.e.r.a.b.u.t

list assigmnt;
a)kikou=setel
b)ensyu a=2/3 setel
c)ensyu c=2/3 setel
d)programming=xreti buat
e)kisou denki=giler susah dan tak paham
f)seizu=setel
g)ryutai=belum sentuh
h)kiriki=belum sentuh malahan belum menyalin note

ha,cume 2 daripada 8 je assemen aku yang dah siap..pastu rabu depan aku ada exam plok tuh..di tambah dengan masalah sekeliling,aduyai,aku penat la..penat..tolong lah paham keadaan aku..

aku rasa lately aku emo giler..siket2 nak marah,siket2 nak kecik ati..ish2.. maybe sebb aku bnyk belajar major subjek ,kelas bnyk,repot berlmbak,diri yang tak terurus,solat pun kekadang terlepas..lalai..hanyut..ni lah manusia..

pastu tetiba je aku terasa aku ada masalah dengan sorang nih..nnti2 r aku cter bila aku ad tyme..xtaw lah salah aku ke dia..entah lah..

ya Allah,mudah2 an la kembali tenang..mudah kan lah diriku melalui sem ini..amin..

aku rasa blog ni penuh denagn cter essemen tak setel ja..takde cter menarik langsung..rasa cam nak tutup ja..aduyai..konpius..



Saturday, October 31, 2009

kemeja

sekarang musim luruh ye kengkawan..so tak perlu pakai lagi sweater yang tebal2 or ngada nak tunjuk badn kebal pakai t-shirt sehelai je macam time musim panas dlu..tambh2 lagi org yang selim menyelim cam aku nih..

sekrang nih xdela panas,xdela sejuk sangat,just nice la bak orang kampung aku kata..

so bese aku pegi kelas pakai kemeja ja..malas nak pakai sweater..

so nak di jadikan citer,ada 1 ari tuh minggu lepas aku gi kelas pakai kemeja..sekali ada sorang budak pakai kemeja dengan aku gak,sama kaler,sama bentuk,aku rasa brand pun sama..bersegan giler aku.aku rasa cam ada je budak jepun yang senyum2 kat aku..

pastu ape lagi,rehat tghari tuh,aku gi umah si naim(umah dy dekat dengan u),trus pinjam kmeja dy..gilos strggle aku...kmeja rejyuk gilos pun sanggup tu pakai..kalo x terpksa,jangan harap aku nak pakai baju2 renyuk nih..

cis ko,jangan lah pakai kmeja tuh time aku pakai..pasni kita deal yer sebelum datang kelas..padahal x pernah bertego pun..hak3..

side note:semalam tak bertego langsung dengan budak japan kisah mnggu lepas..huh,menyampah!

Tuesday, October 27, 2009

mentang2 negara kaw!

sebelum start baca,aku nasihat kan korang beristghfar bnyak2 sebab post kali ni citer emo sket..cis cam tengah PMS ja emo2 nih..

citer ni berlaku jumaat lepas,time kelas seizu(lukisan kejuruteraan).tapi sekarang dah buat pakai software autocad,ala yang pakai koputer lukis pelan tuh..peh,cam terasa macho r plok aku cakap camtuh..

oke back to the main story..sebelum start aku cakap dulu oke komputer ni sumer gune 100% bahasa jepun oke.xdok bahasa inggeris langsung kecuali perkataan autocad tuh.bahasa melayu lagi la haram..bukn lah nak cakap aku nih pndai gune komptr bhsa jpun,in fact aku terkial2 nak gune..

alkisah pagi tuh kne wat lukisan yang lain sket2 saiz nye dari lukisan2 sebelum nih..so kene la ubah setting sket kan..aku try r ubah kan,tapi tak boleh2..asek tak jadi ja..TA(Teaching Assistant) plok asek tolong orang lain ja..aku pun cube2 r ubah setting tuh sendiri smntara tggu dy datang..

so masa sensei(lecturer) terangkan step2 nak buat tuh,aku tak bape la nak dengar sebab sibuk dok nak tukar setting saiz..yela,selagi tak boleh tukar,tak leh start nak buat keje..pastu tempat duduk aku agak belakang r..dengan tahap kerabunan aku nih,aku nampak sipi2 ja white board depan tuh..tempat dudk memang dah tetap,sebab ikut nmbor bilangan kita kn..aku try gak r tanya si naim,member se course aku yang dok belakang aku,tapi dy pun ad prob sama,aku pun pasrah jela..

so by the time TA dah betul kan setting size aku,aku dah tertinggal jauh giler dah..aku pun cube tenang kan diri,oke takpe,buat pelahan2..step 1st lepas oke,nak masuk step ke 2,aku dah xtaw r,sebab yang tuh sensei baru ajar pagi tuh..aku tanya TA,dy suh aku tengok manual yang sensei bagi..ok fine takpe,aku try buat sket2 ikut manual tuh..

nak masuk step nombor 3,aku cube r kan tanya member sebelah aku..

aku:kore tte saa,doiu imi no ka?(benda ni kan,ape makna nye?)

(dengan muka bengang tahap macam aku baru lpas tmpar muke dy,dengan sore tinggi)

dia:kono cyushinsen de kaku..ATAMA WO TSUKAEYO OMAE!)
(guna r garis tengah tuh..GUNE LA PALE OTAK KO TUH SKET!!

WTF!!

aku belajar bahsa jepun 2 tahun je,belajar pun perkataan2 basic+perkataan engineering..ko ingat boleh sampai tahap macam ko cakap ka??boleh sampai tahap ko buat bising kat kelas yang selalu buat aku mneympah tu ke??ko ingat ko bagus sangat??ko ingat aku teringin sangat nak tnya ko??kalo ko ingt camtuh,pegi antok dinding dan terjun bangunn sekrang..xpyah tangguh2,gi buat sekrang..

kalo aku bagi manual tuh dalam english,ko mesti lagi terkedek2 lagi teruk dari aku baca manual dalam bhsa jepun..claka punye budak..untuk pengetahuan ko,puas aku mnyumpah ko tuh 1 ari..aku tak mintak ko buatkn kje aku pun..aku cuma tnya maksud ja..agak2 r wei..kalo tak nak jawab,xpyh la nak jawab..ramai lagi orang lain aku boleh tnya..

1st time aku jumpe panagi orang jepun se hodoh ko..ye,yg pertama wpun aku dh duduk cni 2 tahun..tahniah la yer..

bagai kacang lupekn kulit..

selama nih ko mintak tolong aku,aku ajar elok ja,siap tggu smpai ko leh buat sampai habis lagi..camni balasan ko yer..takpe2,ni ngara ko..nnti 1 ari ko gi overc,ko rasa lah ape nasib ko nnti..ko tggu yer..

huh,emo habis..sebab tu aku simpan crita 4 ari seblum taip..kalo tak lagi bnyak la ku mnyumpah ko..tu pun masih berapi lagi..

note:bila dah benci,selamanya mmbenci..




Friday, October 23, 2009

programming

ha,sempat pun aku curi masa sket nak update blog..bz ngalah kan najib je aku nih..

alkisah malam nih aku dari tadi buat programmng..ala subjek progrmng tuh,yang buat prgrm2 yang korang pakai selama nih tuh..subjek top ramai budak failed tuh..haishhh..

alkisah essemen aku minggu nih adalah untuk buat BMI.ala yang nak taw ko gemuk ke tak tuh..tapi xdela aku buat sampai boleh kuar suara"wei,ko ni gendang gendut tali kecapi r wei,gi lari 10 pusingan sana!".aku buat sampai dia kuar je tahap kegemukan kita nih..

tapi kn,aku buat dah betul dah,cume bila masukkn nilai,keluar 2 result plok..ter advance r plok..aduyai..

takpe2,esok kita cuba lagi naa..

walhal sebenrnye keje nih anto mnggu depan.tapi knapa aku semngat sangat nak buat rini?jangan tertipe yer kalian..sebenar nye maybe sabtu nih aku nak pegi bershopping kat outlet premium memndgkn esok skoler masuk..oyeah2!!

buruk punye pangai..

meh layan orang ni joget wonder girl sat..



side note:raya dah habis,dodlol ada lagi setengah kilo dalam peti ais~

Saturday, October 17, 2009

haruan makan anak

Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik. Dialog dia lebih kurang macam ni la...

Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

Bedah : Ya bapak, ada apa?

Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.

Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)

Bapak : Dengar tak bapak kata.....

Bedah : Ya bapak, Bedah dengar... cuma Bedah tak percaya apa yang bapak kata ni.

Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semua tingkap. Bedah pun dalam ragu-ragu tu, dia ikut jugak la apa yang bapak dia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa... apa la bapak dia nak buat, dah la kat rumah.

Bapak : Okeh... mai duduk sebelah bapak. Heh? heh...

Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau... mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar. Bedah pun terpaksa la duduk jugak... hati dia takleh cakap laa... berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.

Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.

Bedah : Apa???!!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.

Bedah : Bapak...Bedah takut laaa. (nak nangis)

Bapak : Bedah, tengok ni

Bedah tak sanggup nak tengok... dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.

Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.

Tuesday, October 13, 2009

semester ke 4


lama nyer aku tak update blog nih..korang pekabo?makin naik tak badan dah 3 minggu raya?hak3..

alhamdulillah,dah 3 minggu start kelas dah sem ini..kelas pun dah daftar..

ni adlah jadual aku tuk sem nih..


walaupun tak bape nampak gambar tuh,tapi tula jadual aku sem nih..

padat,mantap,dan sendat..sem ni memang sem yang paling tough tuk bebudak mechanical engineering kat yamaguchi university nih..sem ni aku amek 14 subjek.29 credit hour,25 daripada nyer adalah subjek wajib.subjek yang agak susah+banyak essemen plok tuh..peh ari2 aku berkejar2 nak buat essemen yang berlmbak2.diri aku pun dah tak terurus nih..

so maybe aku memang tak berapa nak update blog ni tuk sem nih..tapi aku akan still baca blog korang ari2..hihi..bukan ape,aku memang betul2 tak sempat nak taip.kelas ari2 kecuali selasa strt 840am,pastu sekarang ni kan dah masuk musim luruh,pukul 5 pm tuh dah gelap dah..pegi pagi2 pegi kelas,balik dah malam..sejuk plok tuh..sabar2..huhu

doakan aku berjaya dengan cemerlang yer kalian..

side note:pagi petang siang malam ngadap buku~


Sunday, October 11, 2009

opene housie

rini ad open house malaysian kat yamaguchi..

meh aku nak jemput korang pakat ramai2 mai tempat aku nih..hihi

Wednesday, October 7, 2009

typhoon 18

kalo sesiapa yang ada yahoo messenger aku,korang mesti ternampk status aku typhoon 18.camtu gak lah kebnyakan status member2 sejepunan aku..

malam ni di jangka tempat aku akan di landa taufan yang di namakan taufan 18 or melor(nama cam pempuan melayu asli la plok).bahay wei..tak main2 punyer..

sebgai langkah persediaan,kitorg dah masukkn basikal dalam stor.malam ni tido pun kene kunci pintu dan tingkap sumer sebab taufan tu di jangka antara 12am-12pm esok..pastu kene lah rajin2 tengok tv tuk tengok ramalan kaji cuaca..alhamdulillah r jepun punyer ramalan kaji cuaca 90% tepat..

esok pun pegi kelas kene jalan kaki,tak boleh bwa basikal,apetah lagi bawa basikal pakai payung..tapi member2 aku yang lain kebnyakn nyer esok u dyrang di cuti kn.aku punye lah asek strggle buka emel2 aku,mana taw ad pengumuman cuti gak,tapi hampeh,xdok r plok..nampak sangat budak u aku rajin belajar..hehe..

doakan aku selamat yer kalian.cuak gak taufan2 nih..

insyaAllah semuanye akan selamat..amin

side note:angin dah start kuat giler,cuak gak lah..


Saturday, October 3, 2009

sakit

berdasarkn syndrom2 2 3 ari nih,aku rasa sakit aku dah datang balik la..

emmmmm....

aku tamaw sakit,aku maw belajar..

oh god,please help me..

side note:doakn saya..

Friday, October 2, 2009

gear 3

rini ari jumaat..yer tak silap lagi ari jumaat..dan kelas aku masa ari ni adalah sepatut nyer bermula pada pukul 840 am..

kisah bermula pabila aku dah bangun pada pukul 715am.bngun2 ari gelap lagi sebab hujan lebat,so aku amek keputusan smbng tido lagi..sedp wei tido dalam toto nih,sejuk2 lagi..peh masyukkkk..

bangun2 ja aku trus gi bilik air sebb aku perasan jam dinding aku dah pkul 8 lebih..so aku gosok gigi rilek lagi,tetiba aku rasa cam jarum pnjng jam aku dekat nmbor 6 tadi..aku jengah balik,alamak betulla.sekrg dh dekt angka 7..shit!aku dh lmbat!

terus kuar blik air laju2,msukkkn ape yang ptut dalam beg..tetiba si naim(member se course) tepon tnya kelas kat mna,aku tak mnjawab pun,cakap aku dah lmbat n trus letak tepon..haha..mesti dy sakit ati dengn aku..

tibai baju mana2 entah yang sangkut,suar plok men pakai ja,basahkn rambut sket,amek payung trus pakai kasut..tapi kat tempt kasut tuh aku berenti sat,eh nak pakai kasut ape nih..tarik kasut adidas,alamak kasut ni ada span.nti basah sush.trik kasut cnverse,alamak berikat plok tali,trus campak ke tepi.amek kasut sarung cnvrse lagi 1 and kuar rumah..

alamak wallet trtinggl..demm kne balik umah jap amek..pastu lari gi tempat basikal,trus kayuh basikal laju2 sambil pegng payung sbb hujan gelap giler..

nak pegi u aku,aku kne naik 1 bukit taw..tinggi gak la bukit tuh..bese aku naik bukit tuh trun n pimpin beskal aku sebab kalo kayuh penat giler bila dah sampi atas..

tapi arini aku mntap..korang bayangkan aku naik bukit tuh dengan tangan kiri pegng handle basikal,tangan kanan pegng payung,dalam hujan lebat,naik bukit tu dengan gear 3..ye aku tak tipu naik pakai gear 3.sebab tngan kanan dah pegng payung kn,camne nak tukar gear.hak3..

sampai bngunan kelas,kelas autocad aku tuh kat tingkat 4 plok..aduyai tol la..

tapi aku sampai kelas dulu daripada si naim tuh sebab dy tersalah kelas..haha..rasa bersalah plok aku..huhu..

side note:balik rumah gelak sendiri tengok kasut yang aku campak tadi..hehe


Thursday, October 1, 2009

trimasss

ari ni kelas aku pack sampai petang.pastu balik rumah,main2 tenet sket,pastu kemas beg yang aku balik ritu.aku sampai rini x sempat2 lagi nak kemas sebab aku sangat lah bizi ari2.

pastu masa aku nak mandi,aku hidupkn radio hot.fm tuh kuat2.saje nak bagi hiburan sket time aku mandi..haha..

pas masuk bilik air,aku tetiba macam dengar ada orang ketuk2..aku ingt jiran aku ketuk nak sound bunyi radio kuat sangat.aku pun kuar balik pelahan kan sket bunyi radio..

then aku masuk lagi,time masa mandi tuh cam dengar ada orang ktuk2 lagi.aku beranggapan agak nye jiran aku nih tengah pukul lipas kot(walhal dah masuk musim luruh mana ada lipas lagi) or tengah nak lekat kn something kat dinding..

lepas puas aku mandi air panas sambil karoke2 sket dalam bilik air tuh,time nak amek air sembhyang,aku dengar lagi orang ktuk2.sah!memang sah dari pintu umah aku..

aku intai dari dalam,la,posmen la rupe nyer..aku pun dengan selmba badak nyer kuar jmpe dy.lepas amek barang tuh,baru pasan,aku kuar pakai towel ja..demm!sexy habis aku..nasib baik takde anak dara lalu time tuh..kalo tak...oke x nak habiskn ayat nih..

rupe nye barang dari SD la..sempoi lupe dy ada pos barang..


siap ada lagi duit raya beb..tenkyu SD..lain kali pos lagi~~

side note:umah dah nampak bentuk umah sket dah sekrang..haha

Tuesday, September 29, 2009

ape yang penting?

pernah tak kat sekolah dulu cikgu tanya,"ape yang penting?".pastu kita pon ramai2 jawab dengan semngt giler,"kerjasama"..hak3..

penat kerja?penat layan essemen yg lect bagi?jom rehatkan minda sat tengok rncangan prank kan budak nih.bese r japan memang suka buat benda cmni..heehe..

kali ni pasal bebudak bekerjasama nak lawan zombie..video ni di tayang kat sekolah2 rendah taw masa pendidikn moral untuk ajar bebudak nilai kerjasama..haha..aduyai tol la..

part 1


part 2:


side note:baru start kelas 2 ari kerja dah mnimbun~

Monday, September 28, 2009

ceritera malaysia

alhamdulillah seperti yang aku cakap dalam post sebelum nih,aku dah menjejakkn kaki balik kat bumi matahri terbit nih.ari ni 1st day aku strt kelas.sem ni memang aku bizi habis r.subjek bnyk giler.yang killer2 plok tuh.oke kita lupekn jap soal sekolah..jom cter pasal msia dan raya..

aku sampai msia seminggu sebelum puasa.semnggu tuh memang aku balun habis lah semua benda yang ada kat pasar tuh.aku jadi cam jakun tengok pasar.maklumlah bese kat sini kalo nmpak daging or ayam je cnfrm xleh makan.so bila jumpe macam2 jenis ayam,aku jadi cam jakun.semua benda aku beli.aku habis dekat rm30 lebih gak lah sekali pergi pasar.dah lah ari2 pergi,maklumlah tempat aku ari2 ada psar wpun tempat lain2..as a result badan aku jadi bulat montel2 comel la jugak time tuh..hehe

citer pasal raya tahun nih,aku memang xcited giler la.mklumlah 2 tahun punyer raya..aku demam2 pun pegi ngecat rumah,kemas rumah.bazar tu jgn tanya lah,dh confrm ari2 aku pegi..huhu..


*keadaan rumah yang macam tongkang karam 15kali*

oke aku nak citer pasal raya plok..

RAYA PERTAMA:

aku bersengkang mata malam tuh kemas rumah sebab umah aku baru lepas siap renovate.so memang bersepah giler r.aku,awi,jerin,n ibu la tukang kemas nyer..

pagi tuh lepas aku masak tomyam,aku pegi solat sunat aidlftri.syahdu beb teringat tahun lepas aku saat camtuh tengah berkarate kat kelas karate..wuhuuu..

habis sembhyang,bermula lah sesi bermaaf2an.aku plok berminta maap tuh kesalahn 2 tahun.so bnyk sket la kne mntak maap..huhu



selesai semua bermaaf2an dan mnghulur duit2 raya,tiba lah ke sesi paling aku suka,amek gambar..huhu..
tahun ni tak banyak amek gambar sebab ibu dah ngantuk,maklumlah malam tu tak tdo kemas rumah..cian ibu aku..huhu..

habis sume tuh,makan sama tomyam,and pastu aku and adik2 aku terus pegi marhaban.kat kampung aku ada 4 jenis marhanban.marhaban laki bujang trang tang tang raya pertama..pehh kne jadi tukang baca doa tu beb..segan aku..huhu..

cter raya seterus nyer nnti,aku nak gi buat assgmnt sat..huhu..

side note:badan gi kelas,otak masih melayang ke malaysia..best wei msia,sape cakap msia tak best aku belasah nnti..fuh ganas2..

Sunday, September 27, 2009

selamat hari raya

aku sudah sampai ke bumi jepun nih pukul 0726 and sampai ke umah aku around 2pm la..

walaupun dah raya ke 7,aku nak ucapkan selamat hari raya maap zahir batin kat sumerrrr orang yang baca blog nih,yang aku dok komen kat blog dy,kalo2 ad terkasar bahasa ke,tersinggung sana sini,aku mintak ampun maap dari hjung kasut aku sampai hjung jambul rambut aku oke..ada masa mai lah datang beraya kat umh aku nih..huhu..

aku gak berpenat r sekarang nih,nanti lah aku update lagi yer..

ni lagu nih tuk korang sumer..



side note:hati dan mood masih tertinggal di malaysia..

Tuesday, September 15, 2009

orang kata kl

alhamdulillah posa dah masuk yang ke minggu last,walhal aku tahun ni posa tak penuh lagi.ish tak posa penuh tak boleh raya kn?kn?xde2,tak kira,aku nak raya jugak..hehe..raya 2 tahun punye bahagian wei..serius tiap kali dengar lagu raya aku rasa sayu..sebab nya aku mesti teringat peristiwa beraya kat kelas sambil mngadap subjek yang aku tak paham sambil teringatkn kuih raya yang mak aku buat plus baju melayu kaler gold yang sampai sekarang aku masih tak pakai lagi..huhu..best woo beraya kat msia..hehe..

minggu lepas strt 090909(lawa tarikh beb) sampai la 13hb 09 tu aku turun kl..tapi dalam keadaan demam,batuk,aku main redah je pegi.yela,kalo aku tak gi masa tuh,aku dah tak sempat dah nak pegi kl..dah tak pasal2 ke sana sini aku pakai face mask..aku dok lepak kat hostel member aku yang tengah amek dentistry kat um skg nih.aku sekelas dengan dia dari darjah 2 sampai lah aku kat ambang asuhan jepun um..lama tu wei bersama..kalo kapel nih cnfrm dah banyak hadiah anniversary kitorang..huhu..

aku sempat jugak lah gi berjalan2 bnyk tempat sepnjg tempoh tuh.banyak dah berubah kl smnjak aku tinggalkan kl 2 tahun lepas..jalan kat stesen lrt universiti tu dah makin lawa..pudu pun dah makin lawa and bnyak polis,security guard yg jaga..so rasa selamat lebih sket r..syabas malaysia..hihi..

sepnjang tempoh tu gak,bnyak giler jamuan,reunion,budak belnja yang aku dapat gi..murah rezeki alhamdulillah..bayang kanlah aku kuar umah pukul 9 pagi,balik umah lagi pukul 2 pagi malam tuh..giler bizi aku..walaupun penat,tapi aku rasa sonok giler dapat jupe2 mmber2 lama..dah bnyak berubah dah muka dyrang..ada yang dah tunang,ada yang dah nak kawin,yang dah dapat anak pun ada..uushhh,jeles aku cmni..hak3..ibu aku cakap kalo nak kawin kne mozekkn rumah ibu aku dlu..so maybe lambat sket la kot turn ak plok..sabar2..

kepada member2 yang aku tak sempat nak jumpe,kepada kak jiejah,kepada sume lah yang aku tak sempat nak jumpe sepnjg aku turun kl ritu,aku mintak maap sesangat..keadaan kesihatan aku tak bape mngizin kan lah.masa plok mencemburui aku punye jadual..ibu aku suh balik awal sebab dy suh tolong kemas rumah..yela,rumah aku kan baru pas renovate..dah macam tongkang karam dah rumah aku masa tuh..sekrang dah line clear dh..tinggal cat je lagi..ada masa lain kali kita jumpe oke..ceh macam ramai sangat je nak jumpe aku..huhu..

kesimpulannya,best giler wei kl..best giler dok msia..terima kasih malaysia..seyes tak tipu..

side note:aku nak ucapkan terima kasih bebnyk kat hilman yang aku tumpang bilik ritu,and kepada amat n ama yang sudi jadi pemnadu pelncong aku(walhal dyrg tak baca blog aku pun).thanks to all..

Thursday, September 3, 2009

demam panas

1)aku baru baik demam panas+batuk+selsema+gastrik dari ari sabtu lepas.masuk arinni dah masuk ari ke 6 dh.paling sempoi aku telupe yang aku sekrang nih ad sakit gastrik..so semalam aku gi klinik pegi cek demam ja.rini aku pegi lagi tuk cek gastrik plok..dah glemer dah aku kat akak2 nurse cantik jelita tuh..

2)aku demam masa mak aku tengah masak munjung ketupat.hilang 1 nikmat raya aku sebab tak dapat makan sambal kacang mak aku buat puas2..

3)gambar salam perantau aku dah kuar kat utusan rini.terus baik demam aku..

4)dah semnggu tak pegi bazar.ada hikmah nyer..jimat sket duit aku..huhuhu..

Saturday, August 29, 2009

salam perantauan

salam perantauan dah kuar kat laman web utusan dah..sat lagi kuar r kat paper plok..hehe..walhyal beraya kat msia..huhu..

side note:result dh kuar..nampak nye kene jumpe okada chan lagi r tahun depan..aduyai..

Wednesday, August 26, 2009

alhamdulillah

alhamdulillah,rini dah posa yang kelima n aku x missed lagi posa walaupun aku 2 marhalah..hehe..

alhamdulillah gak aku cuma missed sekali je bazar ramadan.tu pun sebab aku penat sangat masa amek lesen ritu..kalau tak confirm kehadiran aku ke bazar penuh 100%..bila gi bazar,aku pun mula lah main amek je ape yang aku nak makan.maklumlah 2 tahun punye bazar kan,so memang kira aku all out r makan.xde pikir2 punye,main amek je..lagi2 bila di convert ke duit jepun memng la tersgt murah makann kat msia nih..haha..

alhamdulillah gak segala makann yang aku nak makan hampir 100% aku dah penuhi..kecuali nasi goreng usa je aku rasa yang aku tak makan lagi..jangan pelik r aku makan karipap ari2..huhu..rini mak aku buat kan aku bubur candil..pehhh,x sabar nak balik umah jap lagi nih..

alhamdulillah gak misi aku untuk family aku dah di sempurnakan 50%..xpe,raya ada 25 ari lg,sale plok sampai 31hb..hehe..

sekarang ni tengah bizi buat jersey tuk uni aku.bukan nak main bola sgt pun,saje je buat suke2..tapi kalo aku dah bersusah pyah and tetiba tak jadi,confirm aku geram dengan budak2 uni aku..yelah,bukan sekali,ni dah kali kedua..ish sabar sabar..ramadan2..

insya ALLAH minggu depan ak trun kl.nak shopping edisi kl plok sambil jumpe member2 lama..cnfrm duit aku makin laju nih..kredit card lagi..mati ler aku nak membyr nyer nnti hehe..xpe,2 tahun punye bhgian..ayat sedapkan ati..

side note:alangkah bagusnyer kalo solat terawih pun x pernah missed cam bazar kn~~

Monday, August 24, 2009

selamat berpuasa

aku dengan struggle nye malam ini ke cc sebab idea aku update blog yang behabuk tebal 1 inci ni melimpah2 ruah,tapi sampai ja cc,sume idea hilang..dush3..

neway,walaupun dah terlmbat,aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua manusia yang membaca blog aku ini..semoga semuanya yang baik2 sahaja..

side note:rasa cam nak beli semua benda yang ada kat bazr tu ja..

Tuesday, August 18, 2009

alahai

orang tuh:ye dik,nak ape?
aku:bang,kat sini bole tukar duit?
orang tuh:tak boleh dik..kalo adik nak tukar duit,kene gi money changer kat bp mall ke..
aku:eh,bank sini dah tak amek duit asing ke?
orang tuh:sini memang tak amek dik,sini kan TM POINT..
aku:................(tercengang2)..eh bang,salah tempat,saya nak gi CIMB...

orang tuh tersenyum2 sumbing dan aku segera berjalan dengan laju sambil tutup muka pakai helmet..

side note:alhamdulillah dah sampai msia..yang ada dekat2 batu pahat nih kalo ada nak ronggeng2 sama,bgtaw la~

Thursday, August 13, 2009

cendol madu

list nak makan:
1)cendol
2)cendol madu
3)madu cendol
4)cendol yang ada madu

SD cakap,list nyer je lebih,nak makan itu nak makan ini,tapi nnti makan entah tak tuh..haha..tapi aku tidak amek kesah,best nye nak maraton makan bermula esok..

oh yer,esok flight aku pkol 11 dari osaka,then transit sejam kat kota kinabalu,pastu kol 1830 sampai kat bumi malaysia yang tercinta..oyeah!oyeah!

malam ni aku dah nak gerak ke airport.doakn semua nye selamat yer..badan aku agak panas2 sket nih..jangan kne kuarantin sudah..tak merasa aku nak makan cendol madu..haha..tak habis2 dengan cendol madu..

so maybe blog ni tak akan berupdate kot sebulan akan datang nih..so,jangan rindu2 saya oke..ceh macam blog nih ramai orang baca ja..

sesape yang duduk area batu pahat tuh,kalo rerajin cntct lah aku.pastu nnti belnja aku makan yer.ngeh3...raya pun jemput lah datang yer..hehe..

"akak,nak mintak air kosong 1"

ok,trening nak cakap dengan pramugari nanti pun dah settle..

jumpe kamu semua di msia oke~~

side note:perut masuk angin la plok..tak sabar nak masuk toilet ada paip,bosan r guna tisu~~

Wednesday, August 12, 2009

setelah berabad di TAG

award dari cik siti wan kembang eh wan norita..

RULES:
1)Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
-seorang budak yang ada darah cina..patut lah power bhsa jepun..hehe
-tengah mnuntut kat hiroshima university dalam bidang mechanical engineering system
-dalam 1 ari tuh mesti ada makan nasi..makan nak kene ada lauk dengan sayur
-rajin mencuba pelbagai masakan..acecehh.dah puji ni balik kang belnja makan:)
-kuat tido..hahahaha,,

2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
-aku lebih dahulukan shopping dari makan..seyes tak tipu..
-aku cepat tnsen,tapi tensen bukan bererti mngalah oke..bila tensen knelah rajin2 jumpe lectrer..
-aku tak pandai berenang..aishhh nilah yang paling aku jeles dengan member2 aku..
-masakan yang paling aku tak reti adalah telur dadar dan mee goreng..pelik bukan?
-hobi aku adalh berjogging,makan,dan melancong..insyaAllah bulan 2 ni buat europe trip kalo duit cukup..haha..
-aku tak suka makan luar.makan luar sebab nak lepak2 dengan member2 ja..sila baca part ini yer sesape yang nak ngurat aku*wink wink*
-aku tak boleh stdy bila panas..so sepanjang periksa summer nih memang ekon aku hampir 24 jam jugak la..tolong sedekah duit nak bayar duit elektrik..
-aku tak pernah terpikir nak study oversea.aku memang tak nak pergi oversea.aku nak belajar kat u msia sambil menikmati masa remaja aku..
-kereta idaman aku adalah toyota celica or honda integra DC5.doakan AP tak mansuh yer korang..
-aku lebih rajin tuk basuh baju dari buang sampah.

3)Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
-capau>>aku dengar ko selalu bosan kat umah
-suraya>>utp kan tengah cuti kan?kan?hehe..
-kak tuya>>ubat demam..hehe
-kamu semua yang membaca post ini..hehe..

4)Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.

5) Paste the award badge in your sidebar.

~baru aku pasan banyak fact pelik pasal aku..haha..aku memang pelik pun..hak3..

side note:tengah training nak mintak air kat pramugari MAS~~





pm msia ke 7

lihat lah jadual aku:

rini(11hb 08)

bangun tido:buat repot kiriki(mechanic)
1430:makan,brehat sket
1500:appoinmnet dengan doktor gigi
1700:pegi sekolah anto repot kiriki,ada discussion dengan sensei(lecturer),kne betulkn sampai betul repot tuh,discusion dengan kengkawan..sensei bagi repot baru..
2100:balik rumah,mandi dan buat benda2 yang sewaktu dengan nya..
2200:panaskn lauk kurma ayam semalam,goreng telur,masak nasi,makan
2300:buat repot baru kiriki

12hb 08

0047:anto emel nak balik ke taishikang(embassy)..nak kemas beg plok sampai pagi..
0830:ada discussion lagi dengan sensei..kene buat sampai betul semua..
1030:ada appoinment dengan doktor gigi..
1200:bayar sume bil2 tertunggak,settlekn hal2 sekolah
1400:basuh peti ais,kemas rumah,kemas barang2..
2030:gerak gi shin yamaguchi eki(stesen keretaapi shin yamaguchi),naik bullet train sampai hiroshima..

amcam?mengalahkan jadual pm x??sila undi saya pada pilihanraya akan datang..1 malaysia,rakyat didahulukan..pencapaian di utama kn..hahaha..

tapi ada kawan aku cakap,aku masih boleh balas kawan aku ym aku lagi,mkna nya aku masih bawah daripada taraf pm la..hehe..

kerana repot baru kiriki tuh,aku tak dapat pegi mandi manda sambil berbbq dekat pantai pagi nanti oke.pdahal lusa nak balik dah,tapi masih buat repot..pelajar cemerlang la aku nih..haha..sadis tak hidup aku?sadis kn?kn?oke sila temankn aku mengis guling2 sekrang..ada hikamah nye semua ni..insyaAllah..hidup kne optimis~~

side note:dapat omiyage(ole2) dari si P yang baru balik dari tempat awek dia,tottori si padang pasir..arigatou~~

Tuesday, August 11, 2009

3

seperti yang tertera kat sebelah nih,tinggal lagi ari ja aku nak balik msia..i'm heading home bebeh!hak3..

serius aku excted gler sekrang nih.1st tme nak balik la katakan lepas setahun setengah.sure mak aku rindu giler nak peluk2 cubit2 pipi aku(pdahal aku mak aku xpernah buat pun)..haha..

beg balik kmpung dah kuarkan dah 2 ari lepas..giler smngat..sambil wat repot kiriki(mechanic 1),sambil tenung beg tuh..giler romantik wei..

excted!excited!tak taw nak cakap macam mana..

ok lah,aku nak bersiap jap lagi ad appoinment denagn doktor gigi..nak raya punye pasal,siap pegi buat cuci gigi tuh..haha tak leh blah..

side note:rasanya beg aku tu cam tak muat ja nak isi barang2~~

Sunday, August 9, 2009

mahu itu mahu ini

1)aku maw baju ini as my baju raya.aku tanya SD,dy cakap belilah kalo nak beli.hrga nya rm200.oke sila menangis kat balkoni tggu hujan duit jatuh.
2)
5
4
3
2
1
..yeay,sekejap lagi aku sudah maw pulang k msia tanah air tercinta.malam tadi aku mmpi dah baik msia oke,mmpi tu lengkap sampai ke ari raya wei.so memang lama giler aku tido malam tadi sebab nak habis kn mipi tuh..

esok or lusa,lepas settle sume bnda2 berkaitan sekolah,aku mahu mngemas brang2 yang nak di bawa pulang,cari balik souvnr2 aku yang bersepah2 dalam almari.maklumlah,nak balik tahun ini,tapi dari tahun lepas dah start kumpul souvnr.mklumlah 1st time balik,mestilah family semua nak di bagi souvnr sorg 1.

3)aku mahu mngucpkan tahniah kat sorng member aku yang baru je kapel ritu.eh tapi bukan baru kapel,i mean aku baru taw dy kapel dah..adehh ayat keling pusing2..ish,tggal aku ja yang tak berkapel lagi nih..sape nak aku?meh2 sini ngurat aku sekarang..

4)malam ni aku maw tengok chealsea lwan man u.aku selaku fan chelsea macam nak tengok ja..tapi macam berbizi la plok malam nih.haishhhh.go chelsea go!

5)aku maw trun kl sebelum puasa.aku nak mkan puas2 kat kl tuh.nak bekpes kat nandos,lunch kat domino,dinner kat kenny rogers,supper kat kfc..confirm aku naik tembam..masa gi korea aku melantak nasi beryani ari2 selama smnggu,aku naik 3kg.balik msia sebulan 10ari,naik bape kg????

6)aku mahu kipas ni aku sorang yang punye,tapi sekrang aku berkongsi kasih sayang kipas aku dengan laptop aku plok.maklumlah laptop beli kat msia,mana tahan cuaca summer.cissss kipas menduakan aku!

7)aku mahu bagi korang lagu ini


lagu ni glemer time aku nak spm dulu..balik nak pi lepak kat sekolah sat r..mahu ngurt awek2 junior..haha..

note:jemur toto,sekali tak pasan ada hujan rintik2..haishhh~~