Wednesday, December 29, 2010

alhamdulillah

i supposed to write this a week ago
tapi tak ape lah
kesyukuran bukan dalam 1 tempoh yang terhad

alhamdulillah
pada tarikh keramat 21hb 12 2012
7 cop keramat dah berbaris rapi
seperti gambar di atas
itu menandakan
aku dah habis sume jikken (experiment lab) aku
alhamdulillah

mudah2an aku takde sangkut paper untuk naik final year
plizz doakn untuk aku yere para penonton sekalian
alhamdulillah

oh yer rini besday adik aku yang bongsu
zati,happy besday
smoga mmbesar dengan jaya nyer
ingat lagi ko lahir
pagi tuh aku amek result PMR
petang tuh masa aku tengah main layang2 ko lahir menjenguk bumi
aku tetap sayang ko
may Allah bless u olwez
be a good gurl yer
^^

Monday, December 27, 2010

tahniah harimau malaya


nak di jadikan cerita
semalam aku dan labi mmbuat mjlis makan2
tiada besar2an
tiada nasi ayam mahu pun nasi tomato

yang ada hanya lah kari kambing
kari ayam
sambal belacan
acar
kropok ikan

selepas kenyang melantak nasik,kami pun mengadap pc
tujuan tak lain tak bukan nak mnyokong ngara sendiri

separuh masa pertama hmpa

separuh masa kedua,game brenti 10 mnit
konon2 nyer sebab ada laser
serius aku bajet laser orang nak tembak
berharap jugak lah aku nak tengok aksi2 macam dalam filem org putih
rupe2 nyer cume laser nak kabur kan mata goal keeper
lepas laser,bermula lah aksi gol mngegol

gol pertama:
rumah aku bergegar budak2 ni jerit goooolllll!

gol kedua:
semua berpeluk2kan
[bajet kandou (terharu)]

gol ketiga:
semua mengharapkan ada 2 gol lagi

tahniah harimau malaya
ganbatte di stadium gelora bung karno nanti
aummmmmm!
aummmmm!!!


**kejadah tergunting hidung sendiri malam2 buta sebegini.

Saturday, December 25, 2010

gula kat kedah



dh tengok blom?
vavi kan lawak dia?
hahaha

**yeay,winter hols dh start

Tuesday, December 21, 2010

FOXS sajoha

tadi 1st time aku hidupkn chat kat fb
tetiba aku rasa glemer la plop ramai orang tego
hahaha

salah sorang nye cikgu kelas aku dlu,cikgu halim
tanya kabar pung pang pung pang,
tak sedar dah 5 tahun dah tinggalakn sekolah




di sini aku belajar berdiri
di sini aku belajar erti kehidupan
di sini aku belajar erti berdikari
di sini aku belajar erti sahabat
di sini mngejar ilmu dunia akhirat

oo my gosh
lawak giler muka dulu2
muka pegi skolah nak main buaian ajer
rindula plop my bed,dorm,friends ,teachers
FOXS (Fellowship Of Excellent Students)
SAJOHA (Science Johore Alumni)
oouhhh tuhan~~

**tolong jangan cakap muka aku babyface,nnti aku tersipu sipu..hohoho

Friday, December 17, 2010

semalam

semalam aku masih berdemam,berselsema,berbatuk

kalau orang selsema kenelah nafas pakai mulut kan.

rehat tengah ari tuh kene balik sat ambik notebook sebab ada presentation petang tuh.

tapi tengahari tuh salji turun lebat la plop,tapi sebab presentation,ku gagh kan juga diri ini yang separa larat.

kayuh beskal laju sambil buka mulut nak bernafas

tiap kali nak bernafas,nafas pakej dengan salji sekali masuk mulut

tetiba teringt rasa ABC (T.T)

**tak sabar nak pegi snowboard..

Wednesday, December 15, 2010

uncleared

certain things are better to be remain uncleared
kepada yang berkenaan.sila bertabah 110%
bunga bukan sekuntum,belalang bukan seekor..
eh betol ke belalang?
nape macam pelik??
*ibu ayah,adik2 ku semua,anak dan abang mu sedang berusaha dengan gigih nye di sini.

Sunday, December 12, 2010

demam(T.T)

suhu takdelah rendah sangat walaupun dah masuk winter

tapi akibat bantai pi main bola di kala badan rasa hampir nak demam
nah kau!
demam di kala repot menimbun(T.T)

Saturday, December 11, 2010

mama labu

arini mama labu masak nasi lemak siri tensyen penuh kasih sayang kepada anak2 merangkap housemate2 nyer..peh panjang giler nama ..

untuk bukti,sila lihat bawah nih..

amacam nampak sedap tak?

siap ada daun pisang lagi wei baru petik petang tadi..

oke aku ngaku aku tipu..

tuh gambar di ambik dari pakcik google..

celah mana nak cari daun pisang musim2 sejuk nih..

pkok pisang pun tak pernah jumpe kat sini(>.<)

Monday, December 6, 2010

sapel ke shapel?

korang dah tengok vid nih?

video

hahaha sumpah lawak la wei...tak panas ke pakai baju winter tuh atas jalan tar tengah2 ari buta matahari terpacak 90 darjah atas paler?

Wednesday, December 1, 2010

bukan nak belagak


**sila klik kalau tak nak pakai kanta

bukan nak belagak la kan,tapi....ahaks!haha..

walhal bil tenet bulan lepas tak bayar lagi dah lepas tarikh tamat tempoh..haha..